top of page

Embedded systems

Vi har mångårig erfarenhet av inbyggda system / embedded systems med allt från bakplan, IoT, industriella moderkort och tillbehör anpassade för embedded. När du behöver en embedded-lösning som uppfyller den mest komplexa kravspecifikationen, då är du välkommen till oss.

Inbyggda system för industriella miljöer 

Inbyggda system (embedded systems) är en eller flera elektroniska enheter som ofta sitter inuti industrimaskiner som ska kommunicera med andra system. Inte sällan ska de inbyggda systemen klara av tuffa miljöer med lång arbetstid, fuktighet, vibrationer, damm, strålning, hög/låg temperatur mm. Det är därför av största vikt att samtliga system testas innan leverans och uppfyller de krav som våra kunder har.

Vi erbjuder ett embedded-sortiment i världsklass och representerar några av de främsta tillverkarna inom Embedded Systems i världen, som till exempel: ASRock Industrial, Commell, DFI, ICOP, Lexcom, Innodisk, Jetway, Aicsys, Arbor Technology och många fler. Vi har nära kontakt med samtliga av våra tillverkare för att kunna erbjuda skräddarsydda lösningar såsom custom BIOS, en annan CPU eller liknande. 

 

Utnyttja vår expertis för att bygga avancerade inbyggda system för krävande miljöer. Vi bygger embedded systems i våra ESD-säkrade lokaler.

HighTech Nordic AB   |   info@hightechnordic.com   |   010-1775800

Embedded systems från hightech

Ett inbyggt system/embedded system är oftast en fläktlös hårdvara i kombination med en specifik mjukvara som ska fylla en funktion i ett större system.

 

Vi levererar idag embedded-lösningar till allt från industriella maskiner och fordon till medicinteknisk utrustning och flygplan.

Backplane (bakplan) från HighTech

Oavsett hur er kravspecifikation ser ut så erbjuder vi expertis inom alla tänkbara bakplanslösningar, som en del i embedded systems. 

 

Backplane används som stomme för att skapa ett komplett datorsystem där flera kretskort ska kopplas samman. Det är ofta så att moderkorten har både ISA- och PCI portar i en bakplanslösning.

IoT enheter från hightech

IoT (Internet of Things) utgör idag en stor roll i den digitala utvecklingen, begreppet IoT innebär att man kopplar upp enheter som tidigare inte varit uppkopplade för att de ska kunna skicka och utbyta viktig information. Det används till stor del inom industri, jordbruk, detaljhandel m.fl.

 

Vi hjälper er att ta fram enheter som uppfyller kraven för IoT-lösningar med t.ex. radiomodem, industriella gateways, Edge Cuda AI Systems, Machine Vision och WiFi/LTE/5G.

Industriella moderkort från HighTech

Moderkort finns i olika storlekar och med olika specifikationer som ATX, Micro-ATX, COM-express, Q7 m.fl.

 

Ett industriellt moderkort ska klara av krävande industrimiljöer som ställer krav på att moderkortet ska klara av lång arbetstid, fuktighet, damm, vibrationer och låga/höga temperaturer.

 

Välkommen att höra av dig till oss när du behöver moderkort av industrikvalitet.

Embedded tillbehör från HighTech

Vi erbjuder även ett brett utbud av tillbehör till inbyggda system såsom adaptrar, LAN-moduler, converter boards, TPM-moduler och Riser-cards anpassade för inbyggda industrienheter.

 

Till oss kan du vända dig för 1-100+ enheter, vi återkopplar snabbt och erbjuder snabba och skräddarsydda leveranser av embedded systems.

Embedded systems - kundunika lösningar

Vi hjälper dig med en lösning som uppfyller önskemålen som är specifika för just ditt projekt. Ingen förfrågan är för stor eller för liten för oss på HighTech.

På HighTech har vi lång erfarenhet av embedded systems, vi är en trygg helhetsleverantör för alla tänkbara embedded-behov.

Utöver embedded systems är vi också experter på medicinteknikkomponentförsörjningindustri-PC och digitala skärmlösningar för krävande miljöer.

Ett axplock av produkter inom Embedded Systems
Kontakta oss när du behöver 1-100+ inbyggda system, vi återkommer inom 24h.

Förfrågan Embedded Systems

Formulär

Klart! Meddelandet mottaget.

bottom of page